Final Fantasy XIV Online - Specs

Discussion in 'Gaming Hangout' started by Xalan, Jul 27, 2010.

  1. Xalan

    Xalan Well-Known Member

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    58
    Likes Received:
    4
    Location:
    Hull, Yorkshire, UK
    hey guys, any of ya ran the FF14 Benchmark or checked the specs yet?i have n got a score of 218.for those not knowin what the score system is, wer to dl the benchmark, etc, check this link

    FINAL FANTASY XIV Official Benchmark

    well from what iv read on the specs, ya need an

    i7, 2gb ram, nvidia gtx 460 with 768mb or equivalent, win 7 etc

    thats a bit high spec if ya ask me.when i get a new g' card i think il meet min or just above min requirements if it goes by that.BUT i came across this in a forum stating the Jap specs of ff14 ant they are completely diff spec rates.

    NeoGAF - View Single Post - Final Fantasy XIV Information Thread | PC on 9/22|PS3 March 2011 | PC Beta on 7/10

    i wanna know what ya all think and what ya've found out ppl and i also want ya to post ya scores of ya benchmark test if/when ya run it.
     
  2. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    12,309
    Likes Received:
    3,737
    Location:
    Yorkshire, England
    I don't think any game released at the moment will require an i7 just to run, such high specs would really limit your target audience. The recommended specs of a dual core 2ghz you linked to in that post look believable.

    I got 2352 in that benchmark.
     

    Attached Files:

  3. Xalan

    Xalan Well-Known Member

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    58
    Likes Received:
    4
    Location:
    Hull, Yorkshire, UK
    im guessing mine is just my g' card then as im using on board graphics at the mo as the only high spec game iv been playing is WoW.

    hoping that when i upgrade to a ATI Radeon 5570 my score will be much better.

    my benchmark score follows in the attachment.
     

    Attached Files:

  4. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    12,309
    Likes Received:
    3,737
    Location:
    Yorkshire, England
    Onboard graphics are useless for gaming as you likely know, upgrading to a decent dedicated graphics card would make every game out today playable on your pc.
    Your processor is fine looking at that screenshot, you likely have plenty of ram too.
     
  5. Dark Scyth

    Dark Scyth Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    2,594
    Likes Received:
    459
    My scores are wretched, so i'll either had to mod the PS3 somehow or never play this game. I don't think it helps that TuneUp did lower the priority of it but I doubt it made really any difference on the score.
     

    Attached Files:

  6. Xalan

    Xalan Well-Known Member

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    58
    Likes Received:
    4
    Location:
    Hull, Yorkshire, UK
    i have 4gb ram so i meet recommendations on that lvl but i still dont see how the J and US/UK specs could be so much greater.

    you using 'on board' graphics as well Dark Scyth?the PS3 version is due for march i think and it'll run FF14 with no probs at all im guessing, but why would the pc version require around 10x more then what the PS3 can do? :/
     
  7. Dark Scyth

    Dark Scyth Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    2,594
    Likes Received:
    459
    Yeah, this was using my laptop so its the horrible ATI Radeon 3100 for me. I just got a new Idea to see if it'll boost my scores, will post back. Nevermind, increased loading times and only raised my score by 3 points.
     
  8. Xalan

    Xalan Well-Known Member

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    58
    Likes Received:
    4
    Location:
    Hull, Yorkshire, UK
    sucky dood, ya need yaself a pc or just wait till sept till its released n see if the box specs are diff cause i think the benchmark is just being daft :D

    edit: also, just came across this while lookin extensively :P

    http://eu.finalfantasyxiv.com/#/about/game_info
     
    Last edited: Jul 29, 2010
  9. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    12,309
    Likes Received:
    3,737
    Location:
    Yorkshire, England
    It doesn't, the PS3 graphics chipset is based on the Nivida GeForce 7800, despite how old the graphics chipset is compared to ones out today its still hundreds of times better than any onboard graphics solution you will find in PC's and Laptops.

    Im sure a cheap-ish £50-60ish graphics card would play this game fine.
     
  10. Xalan

    Xalan Well-Known Member

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    58
    Likes Received:
    4
    Location:
    Hull, Yorkshire, UK
    just been talkin to a friends whos playing the beta at the mo n she's said that :

    don't take the benchmark as gospel. its shit. it doesnt take into account dual cores.

    i then asked about the game and she replied:

    its shiny... very shiny and its definately not another WoW.

    :) im gunna pre order the spec edition next week cause ya also get an 'account authenticator' with it, aswel as other stuff like an in game item, etc.
     
  11. taleheart

    taleheart Member

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    The reason the PC version takes alot more is probably due to the fact the PC version is gonna have a lot more added effects. PS3 and Xbox360 and all the gaming counsels have similar graphics but the amount of detail that is really in the game is decreased by a lot. So basically, PC is gonna look better, so will require a bit more power to run it. PS3 will be definitely looking good, but if you tried to compare the too with screen shots, you would see the difference.
     
  12. Xalan

    Xalan Well-Known Member

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    58
    Likes Received:
    4
    Location:
    Hull, Yorkshire, UK
    yeah tell me about it dood.aint really tried my new g-card out yet so looking forward to seeing how well my comp will handle ff14.
    got the spec edition coming in 2weeks and gonna link my ff14 with an ff11 account so i get the Hermes shoes :P
     
  13. AlucardChristian

    AlucardChristian Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    I think I lost gracefully to this... ugh, can't get it to a measly hundred at least... ah well...
     
  14. Xalan

    Xalan Well-Known Member

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    58
    Likes Received:
    4
    Location:
    Hull, Yorkshire, UK
    that sux amigo.if im lucky it'll be delivered in the post today so il be on, if im lucky enough, by tomorrow's opening :D

    should also be connected to a wireless network by the end of the night so can also use my own comp again finally.

    also guys, who else has ff14 coming in the post today/tomorrow? :D
     
  15. delhanh

    delhanh PS3 Contributor

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Messages:
    205
    Likes Received:
    17
    Location:
    Australia
    yay i got 757 score, Although it is still fail :(
     

    Attached Files:

  16. delhanh

    delhanh PS3 Contributor

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Messages:
    205
    Likes Received:
    17
    Location:
    Australia
    Thats weird the second time i ran it i got a slightly better score :8 of 761
     

    Attached Files:

  17. Dark Scyth

    Dark Scyth Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    2,594
    Likes Received:
    459
    The score isn't going to be exactly the same every time, also depending if you had programs going one time and the other it could slightly alter the results depending if you had programs that would affect your RAM or CPU load.
     

Share This Page