Hack a 250gb, 320gb or 500gb Sata harddrive to work in the Xbox 360 and Xbox 360 Slim

Discussion in 'Xbox 360 Guides' started by InsaneNutter, Dec 8, 2009.

  1. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    12,242
    Likes Received:
    3,722
    Location:
    Yorkshire, England
    Did you restore partition 2? this contains the Xbox emulator that is required to play backwards compatible games.
     
  2. mnkeyprince

    mnkeyprince Member

    Joined:
    Jul 18, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    4
    ohh, so you have to restore after partitioning? i see

    just curious, what does partition 3 do? if 2 is for emulator and 0 is for saved games etc.

    oh and thanks for the guide and following up on questions :)
     
  3. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,289
    Location:
    The Matrix
    partition 3 is for profiles,gamesaves and anything else you download from xbox live
     
  4. withalligators

    withalligators New Member

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hey folks, quick question, I have a 160gb BEVS HD left over from a laptop that pooed on me. I recall reading somewhere that you could only use 60, 120, and 250gb drives on this hack? Is this true? I couldn't find that info again, so I'm asking here. It'll be for a slim, if that matters.
    Cheers,
    Alex
     
  5. Bibblebob

    Bibblebob New Member

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    You can use any size of the compatible Western Digital hard drives, but on the xbox 360 it will be limited to 20, 60, 120 or 250gb (120gb in your case).
    I did it with a 320gb Scorpio Blue and have a shiny new 250gb hdd now :)
     
    Rick likes this.
  6. ravig292

    ravig292 New Member

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    not booting usb

    i am creating the bootable usb right but i keep gettin desk boot failure when i try to boot it. am i doing something wrong?
     
  7. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,289
    Location:
    The Matrix
    format the usb in my computer as fat then follow these steps
     
  8. cala123

    cala123 New Member

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    hi ppls.

    got me a WD 250 GIG caviar blue BEVT for my 4 GB xbox 360 slim.

    and i followed the guide and got the USB stick bootable,...
    that worked since it does boot.

    atm im using some older pc with like 2006 / 07 bios or somthin its an ASROCK board.
    - in my BIOS: when pc starts it says "sata 250 gb connected / sata drive found etc" -
    - like when bios / pc boots up...
    and bios was set to "non-raid mode", and you could also choose that ACPI or what its called- mode but i didnt enable it - since i read here it has to be disabled.
    and in bios it even lists the 250 gig hard drive correctly in bios settings as sata-drive so its connected properly i guess.
    - hdd connected to pc (only HardDisk at the moment)
    - so i boot from stick..., start hdd hacker 1.3v
    - hddhacker starts..., scans for drives
    but it says shortly after in red letters "no SATA HDD available" (or somthin like that)

    and of course then i donno how to get further... :(

    and i tryed with 1.30 version etc. but since ppl start sayin here the guide is outdated, i dono what to do then in order to get this done.

    i was like hopin just to follow the guide and not annoy ppl with question what to do now, but seems it cant be avoided.


    so would be cool if someone could sum up what to do / or try it on newer PC with 2010 or newer board?
    cause if anyone would, i may probably make it somehow -

    yo thx 4 info in advance.
     
  9. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,289
    Location:
    The Matrix
    did version 1.30 detect the drive? if yes then you just select the flash option and its the same procedure,for the partitions im not sure if it creates them right after flashing so i recommend turning the pc off then run hddhackr and select the create partitions option
     
  10. cala123

    cala123 New Member

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0

    if you mean me - no 1.3v didnt detect it.
    only my bios / when pc boots it detects it and mentions that a SATA drive is connected, like just as it shows graphic card and ram in booting process...

    when i run 1.3v hddhacker it does not recognize the HD as valid sata drive.

    dont know why tho...
     
  11. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,289
    Location:
    The Matrix
    play around with the bios to see if you can get it working,if nothing works then you need to use a different computer
     
  12. cala123

    cala123 New Member

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    gotta use different pc then cause seems not to work...no matter what bios settings i change - i got only 2 pcs with sata, so if my main PC wich is located in other town 300 kilometers away also doesnt work im basically fked rigtht?

    i didnt exspect this to be as problematic as it actually is... ^^

    HDDHACKR 1.30
    0) 0x01F0 IDE Pri Master None
    1) 0x01F0 IDE Pri Slave None
    2) 0x0170 IDE Sec Master None
    3) 0x0170 IDE Sec Slave None

    HDDHACKER 1.25 (same as above PLUS the following: )
    4) 0x0F80 SATA Pri Master None
    5) 0x0F80 SATA Sec Master None

    No ATA devices present!


    Bios Sata operation mode: choices:
    1. non-raid (i choose this)
    2. raid
    3. ahci

    onboard sata controller enabled
    onboard ide controller enabled

    in bios settings for the hard disk: i can only change:
    LBA/Large Mode: AUTO or disabled
    Block (Multi-Sector Transfer): Auto or disabled
    S.M.A.R.T.: AUTO or disabled or enabled
    32Bit Data Transfer: disabled or enabled
     
  13. Remedy

    Remedy New Member

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    is flashing your HD XBL SAfe?

    is this a sure fire way to get banned from XBL by upgrading my harddrive?
     
  14. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,289
    Location:
    The Matrix
    there has been no reports of people being banned for using this drive
     
  15. cala123

    cala123 New Member

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    hi there, i heard my board was not compatible with hddhackr.

    anyways i tried on other PC

    and now it says:

    cant boot operating system, when i try to boot the USB stick... suggestions?
    no further options given
     
  16. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,289
    Location:
    The Matrix
    maybe you selected the wrong usb
     
  17. mcheco

    mcheco New Member

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I followed the directions and everything worked but my xbox is showing that only 789mb out of the 250gb is available. I would greatly appreciate if anyone could help me fix this.
     
  18. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,289
    Location:
    The Matrix
    format the drive in the memory section of the xbox.if it shows around 250 gb then your set.if not then follow below

     
  19. UWSCSS

    UWSCSS Member

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canada
    So I just flashed my 250gb WD Blue Scorpio WD2500BEVT successfully and I now I am a little stumped. I own a 4gb 360 Slim and I was wondering how I would go about transferring all of my things to my new hard drive. Do I have to put my new hard drive into my 360 and format it first? Or do I have to use that partitioning program first? Also, since I already have a newer Xbox 360, does it already come with the ability to play original Xbox games once I partition and format or do I need to do something separate to get that?

    EDIT: I just went over the steps again and I don't think I was prompted with making partitions after I flashed it..

    I followed step by step these instructions: http://youtu.be/VRanCwITI5A and I was not prompted to add partitions, is there something I missed?
     
  20. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,289
    Location:
    The Matrix
    re run hddhackr and use the partition option.
    you need to copy partition 2 using xplorer 360 if you want to play original xbox games
    read the first page so you know exactly
     

Share This Page