How to get XBSLink working on Mac OSX .

Discussion in 'Xbox 360 Guides' started by Michael_T, Sep 7, 2011.

  1. Michael_T

    Michael_T Addict

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    836
    Likes Received:
    298
    Ok and here are the steps to get XBSlink working .

    First you need to download a couple of things .
    Download XBSlink for Mac from here : XBSlink Download – XBSlink – XBox360 & PS3/2 System Link Proxy

    Then you need to download the Mono runtime from here :
    Download - Mono
    Use the stable version !

    Then download from the same page the MonoDevelop app.
    Also the stable version !

    Now install the runtime and the MonoDevelop app.

    Unzipp the XBSlink file and you should get a folder called : "Release" .
    Rename it to "XBSlink" & put the folder on your desktop.

    Once all that is done open up terminal .
    Now enter : "cd /Users/yournamehere/Desktop/XBSlink"
    Press enter.
    Now your in the directory of XBSlink .
    Now enter this :"sudo mono XBSlink.exe"
    It will now ask you for your password.
    That is the same password you use to authenticate things .
    Enter your password & XBSlink should start up .

    If you want to know how to use XBSlink , then check the website of XBSlink here :
    XBSlink – XBox360 & PS3/2 System Link Proxy - play LAN games over the internet

    Have fun playing on XBSlink !
     

    Attached Files:

    Last edited: Oct 28, 2012
    69Voltage and InsaneNutter like this.
  2. 69Voltage

    69Voltage New Member

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Great tut Michael.

    This worked without issue for me a week ago, both on my MBP and Mac Mini. Tried to fire it up this week and XBS keeps crashing and giving error messages in both Terminal and XBS. Have deleted and reinstalled numerous time without any luck. Any idea of why it worked last week and not now? Will include ss's of error messages if needed.
     
  3. Michael_T

    Michael_T Addict

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    836
    Likes Received:
    298
    Try it today , maybe something was wrong with XBSlink ?
    If not , let me know .
     
    Last edited: Oct 28, 2012
    69Voltage likes this.
  4. 69Voltage

    69Voltage New Member

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Ah, thanks for pointing out the "Thanks" tab.

    Got it up and running finally(error on my end), but here's the issue I now have.

    I get extreme lag when joining other servers, and others get that lag when joining my created match(though I have none in this case). Noticed these error messages in Terminal when running XBS today.

    *for some reason the forum won't let me post these error messages from Terminal. Will PM them to you*

    I'm using a Time Capsule as my router, with the Mac Mini hardwired to it. Good connection speeds from my ISP, 20 down and 6 up. A buddy, also on a Mac and using the same ISP, doesn't have the lag issues. But he's using a different router, which would make you think the issue is with my Time Capsule. But I'm not sure and am hoping for some ideas.

    Edit - PM sent.
     
  5. Michael_T

    Michael_T Addict

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    836
    Likes Received:
    298
    From what i can see in the error message is that there is something wrong with your connection to your internet ( network settings ) .
    Did you change anything or did you update to the new version of XBSlink ?
    Anyway , you could also try to use XLink Kai , they have a mac client .
     

    Attached Files:

  6. John Li

    John Li New Member

    Joined:
    Jun 23, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi, first of all, great tutorial, The XBSlink forums are no help at all. But I keep getting this error message in terminal & XBSlink doesn't start up '
    Unhandled Exception: System.ArgumentException: length
    at System.Array.Copy (System.Array sourceArray, Int32 sourceIndex, System.Array destinationArray, Int32 destinationIndex, Int32 length) [0x00000] in <filename unknown>:0
    at System.Net.NetworkInformation.MacOsNetworkInterface.ImplGetAllNetworkInterfaces () [0x00000] in <filename unknown>:0
    at System.Net.NetworkInformation.NetworkInterface.GetAllNetworkInterfaces () [0x00000] in <filename unknown>:0
    [ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.ArgumentException: length
    at System.Array.Copy (System.Array sourceArray, Int32 sourceIndex, System.Array destinationArray, Int32 destinationIndex, Int32 length) [0x00000] in <filename unknown>:0
    at System.Net.NetworkInformation.MacOsNetworkInterface.ImplGetAllNetworkInterfaces () [0x00000] in <filename unknown>:0
    at System.Net.NetworkInformation.NetworkInterface.GetAllNetworkInterfaces () [0x00000] in <filename unknown>:0
    Any ideas?
     
  7. Michael_T

    Michael_T Addict

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    836
    Likes Received:
    298
    I just played on XBSLink a few minutes ago . Everything is working on my part .
    Dit you install the latest Mono Runtime & Mono app ?
    You can also install the Mac version of Xlink Kai to get the libcap library .

    Latest Mono runtime can be downloaded here :
    http://download.mono-project.com/ar...amework-MRE-2.10.9_11.macos10.xamarin.x86.dmg

    Mono app can be downloaded here : Download - MonoDevelop

    XLink Kai ( does have the libcap library ) can be downloaded here :
    XLink Kai: Evolution VII. Global Network Gaming.

    BTW , ignore everything that Terminal is saying once XBSLink has started running. It should be running perfectly.
    And just one more thing , hosting a game on Mac is a no go ( it will lag pretty bad ). Just join someone's game .

    If there is a better way to run XBSLink on Mac, then please let me know in this topic.

    Are you on a wireless connection ?
     

Share This Page