The Digiex IRC Channel

Discussion in 'General Chat' started by InsaneNutter, Sep 27, 2008.

  1. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,870
    Likes Received:
    3,595
    Location:
    Yorkshire, England
    Digiex now has an official IRC channel after popular demand, join #digiex on quakenet

    Digiex IRC package
    I have put a little package together for people who just want to connect and chat. This package consists of mIRC with the NextGenIRC script along with the appropriate connection settings to connect to our IRC channel when loaded up.

    Download Here

    (Aparently If this is not run with admin rights it will just look and function like the normal mIRC)

    Using the Digiex IRC package:
    Download the attached zipfile and unzip it somewhere, then load mirc.exe

    The client will then connect to our channel, all you need to do is go Tools > Options and modify your name

    [​IMG]


    Here select connection and change your name.

    [​IMG]

    You can also press F2 to get a user control panel up to modify various other settings too.

    [​IMG]

    That it, chat away.
     

    Attached Files:

  2. Kitarii

    Kitarii Resident

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    126
    Likes Received:
    3
    Location:
    Surrey, UK
    Lovely. (L) See you there!
     
  3. xzKinGzxBuRnzx

    xzKinGzxBuRnzx The Feature Man

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    1,875
    Likes Received:
    1,244
    Location:
    Space
    Thanks, I just downloaded it. How do you tell who's online?
     
  4. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,870
    Likes Received:
    3,595
    Location:
    Yorkshire, England
    Look at the menu on the right where peoples usernames are listed, that’s all the people who are online. If a user is offline they will no longer be in the list.
     
  5. Haloman

    Haloman Addict

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    227
    Likes Received:
    12
    Location:
    Huddersfield, UK
    i cant connect

    says i dont have a server connected
     
  6. xzKinGzxBuRnzx

    xzKinGzxBuRnzx The Feature Man

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    1,875
    Likes Received:
    1,244
    Location:
    Space
    I'm also having connection errors. It says connnection timed out, and keeps retrying.
     
  7. Kitarii

    Kitarii Resident

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    126
    Likes Received:
    3
    Location:
    Surrey, UK
    Just type in the terminal (or anywhere):
    /server irc.quakenet.org
    /join #digiex
    Those should work, I'm not sure though, I'm using a different client.
     
  8. xzKinGzxBuRnzx

    xzKinGzxBuRnzx The Feature Man

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    1,875
    Likes Received:
    1,244
    Location:
    Space
    Great it worked for me. Thanks alot Kitarii :)
     
  9. Slaz

    Slaz Roast as you make toast!

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    336
    Likes Received:
    21
    Location:
    Netherlands
    I'll be there soon, probably.. :P
     
  10. Jussel

    Jussel Member

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Location:
    the Netherland.
    Downloaded, and Joined.. (nickname Jussel)
    Waiting for a (*) Rank... ^^

    Me = IRC-Legend
     
  11. Grytolle

    Grytolle Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    shorter: /server irc.quakenet.org -j #digiex
     
  12. Grytolle

    Grytolle Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    You can easily implement quakenet's CGI-chat now :)

    Code:
    <iframe src="http://webchat.quakenet.org/?nick='.$nick.'&channels='.$command1.'" width="647" height="400"></iframe>
     
  13. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,870
    Likes Received:
    3,595
    Location:
    Yorkshire, England
    Awesome thanks for letting us know about that (Y)
     
  14. BonezOz

    BonezOz Addict

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    364
    Likes Received:
    58
    Location:
    Sydney, Australia, the greatest city in the World
    I've been in there, but unfortunately here in Oz, the time zones make it a bit difficult to be on at the same time as everyone else.
     
  15. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,870
    Likes Received:
    3,595
    Location:
    Yorkshire, England
    I must admit I keep forgetting to go on IRC, hopefully the new web versions of it will encourage others to give it ago and remind me to go on more often.

    Bonez pin some flyers up around Sydney then we might get some more Aussies on here ;)
     
  16. cardo69

    cardo69 Addict

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    307
    Likes Received:
    13
    Location:
    Johannesburg, Gauteng, South Africa
    I cant seem to connect, im all the way in s.a?? would i not be able to connact to the server??? its not allowing me to connect, coulod also be my firewall?? It keeps saying "connection refused"???
     
  17. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,870
    Likes Received:
    3,595
    Location:
    Yorkshire, England
    If you’re on the internet you should be able to connect, it doesn’t block based on location, its most likely something at your location blocking you from connecting. If you have a firewall disable it then try to connect.

    It could also be your ISP blocking IRC (you would have to ask them)

    If your using mIRC or the Digiex IRC Package try the settings in my attached screenshot and see if you can connect on port 8080
     

    Attached Files:

  18. cardo69

    cardo69 Addict

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    307
    Likes Received:
    13
    Location:
    Johannesburg, Gauteng, South Africa
    Still not allowing me to connect, saying connection not allowed???
     
  19. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,870
    Likes Received:
    3,595
    Location:
    Yorkshire, England
    Not too sure, I think your ISP or Firewall is blocking the connection.

    Didn’t you say in an Xbox thread your using your phone / mobile broadband connection to connect to the net? Sometimes services such as MSN get blocked so the phone companies can charge more to allow there users to use a particular service.

    Can you connect to any other IRC networks?
     
  20. cardo69

    cardo69 Addict

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    307
    Likes Received:
    13
    Location:
    Johannesburg, Gauteng, South Africa
    Havent tried any other IRC Networks, im at work right now (using network connection) so it could be the firewall not allowing me to connect, not sure if im able to disable the firewall, haventtried that yet, although i am an adminitrator, so it cant be that dont have admin rights or anything, when im at home then i use a 3g modem, but at work, network connections?? so not too sure??
     

Share This Page