Xbox 360 freezing

Discussion in 'Console Help Center' started by Himel, Jul 10, 2015.

  1. Himel

    Himel Well-Known Member

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    whwnever i play tomb raider , my console freezes at the same point...no matter if I installed or uninstalled the game, the result is the same...plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz help me...what shud i do now?????
     
  2. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,163
    Likes Received:
    3,318
    Location:
    Yorkshire, England
  3. Himel

    Himel Well-Known Member

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    so u mean to say that if I burn another backup from another disc, that is likely to solve the problem ???
     
  4. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,163
    Likes Received:
    3,318
    Location:
    Yorkshire, England
    What i'm saying is I believe your truncateing the games when you burn them, so are not burning all the data.

    You need a DVD writer that supports the burnermax payload to correctly burn backups. That's what I presume is wrong anyway.
     
    Himel likes this.
  5. Himel

    Himel Well-Known Member

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    ok, thanks @InsaneNutter, but i don't have a dvd drive that fully supports burnermax payload. I remember once i burned a backup....and it ended up with "failed to finalise disc" error in the ImgBurn......so can i use Overburn method ??????
     
  6. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,163
    Likes Received:
    3,318
    Location:
    Yorkshire, England
    You can try it but i think you will just be wasting more DVD-R's.

    I would personally save up and get a supported DVD Writer, I don’t think they are too expensive these days.
     
    Himel likes this.
  7. Neoteam1

    Neoteam1 Addict

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    711
    Likes Received:
    70
    Location:
    United Kingdom
    Hi nutter its been a while since i was here but need you're help. I burnt Batman Origins disc 1 and 2 i can play disc 1 without any problems and install with no problems. Disc 2 i can't even get it to run on the console the screen goes black the says clean disc. I did the same thing as disc 1 but still not working. Do you think it may be the file is corrupted somewhere?
     
  8. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,163
    Likes Received:
    3,318
    Location:
    Yorkshire, England
    The image you burned could well be corrupt in some way, or the disc you burned to is simply a bad disc, which can happen.
     
  9. Bale11Ronaldo7

    Bale11Ronaldo7 Member

    Joined:
    Jun 1, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    hey @InsaneNutter you told to use Burnermax payload tool for 100% burning, btw Tomb Raider is an XGD2 game, it shud normally be burned 100% with any drive ....so in that case what might be causing the FREEZE ???? I am having kinda same prob with FIFA Street (XGD2)....plz help
     
  10. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,163
    Likes Received:
    3,318
    Location:
    Yorkshire, England
    Ah yes your correct, again it could still be a bad iso, bad disc, your dvd burner could produce poor quality burns.

    Most likely cause is a poor quality / bad disc, then a bad iso.

    All you can really do is change things above to rule them out one by one.
     
  11. Dark Scyth

    Dark Scyth Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    2,592
    Likes Received:
    458
    If you're using a low quality disc for the burning that could cause the issue or if you're burning the discs too quickly. Only other thing I can think of is your DVD drive is going out so the burn is sloppy.
     
  12. Himel

    Himel Well-Known Member

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    hey guys help me burning a Xgd3 backup : shud i use layerbreak 2086912 or 2133520 ???? and if i burn the backup at 4x speed do i need to tick "Perform OPC before writing" and also truncate or overburn....i'm burning 'the evil within'....thnx in advance
     

Share This Page