How to extract / dump title updates (patches) to and from a 360 USB memory stick

Discussion in 'Xbox 360 Guides' started by InsaneNutter, Jun 4, 2010.

  1. MasterVampire

    MasterVampire New Member

    Joined:
    Nov 6, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0

    That part confuses me.
    Because in the guide it says "the game will now use the title update if no hard drive is connected to the console"
     
  2. Dark Scyth

    Dark Scyth Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    2,592
    Likes Received:
    458
    It says this because normally the 360 will look in the hard drive for the TU (title update), if there isn't a hard drive in the 360 but only a flash drive it will look in the flash drive for the TU instead. So if you don't have a hard drive or a way to access your hard drive then this would be the best way to still use title updates on game.
     
  3. MasterVampire

    MasterVampire New Member

    Joined:
    Nov 6, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ok then....

    So I should just put the update on my USB plug it into my 360 with the HDD attached then just launch Fallout New Vegas?
     
  4. Dark Scyth

    Dark Scyth Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    2,592
    Likes Received:
    458
    Not quite, in order for it to use the TU you would have to have the Hard Drive unattached and then launch New Vegas. The 360 will only read title updates from a flash drive when a 360 hard drive isn't present. If you want to keep a hard drive in and still use the TU then the TU would have to be on the Hard Drive itself, not the flash drive.
     
  5. MasterVampire

    MasterVampire New Member

    Joined:
    Nov 6, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ah ok I see now.

    So any update on the USB isnt a perminate thing unless you some how have access to your 360 HDD.

    I do have a Microsoft Transfer Kit so maybe Ill try that method then since it sounds more efficent
     
  6. Dark Scyth

    Dark Scyth Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    2,592
    Likes Received:
    458
    Since you have a Transfer Cable, that solution is much better. This solution is really only for people who can't access the hard drive or just don't have a hard drive.
     
  7. StreetKiller

    StreetKiller New Member

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi!

    I have a problem..
    well i want to install a title update for WaW because i want to mod nazi zombies...
    Eh anyway i get xtaf run it open drive and... the program freezes.. it won`t open my freaking usb flash drive..
    suggestions?
    Excuse my english (not my primary language)
     
  8. Dark Scyth

    Dark Scyth Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    2,592
    Likes Received:
    458
    This is actually normal. You just have to wait some time before it'll pick the program back up and show your USB. So after you try to open just wait a bit and after its done saying "(Not Responding)" it should show the contents of the flash drive. For English not being your primary language, its actually better then most people that have English as a primary language. :P
     
  9. Cide

    Cide New Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Nah, you don't have to disconnect the HD. All I've been doing for a while is loading the TU's onto a USB stick with xtaf and I just leave it connected to the 360. I don't even save my games to the USB stick. As long as it is connected it will read the TU just fine. Works for every game I've tried, installed to the HD or not.
     
    Dark Scyth likes this.
  10. mrgill69

    mrgill69 New Member

    Joined:
    Nov 26, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Same here.I used the patch for New Vegas and i didnt have to disconnect the HD.The version changed at the options menu.
     
  11. Kennii

    Kennii New Member

    Joined:
    Nov 26, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Guys in XTAF, I only have a Root > Content, NO CACHE! Someone help please
     
  12. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,112
    Likes Received:
    3,307
    Location:
    Yorkshire, England
    Have you got the latest version of XTAF? earlier versions did not support injecting / extracting from the cache folder.
     
  13. SaugeenDrag

    SaugeenDrag Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Do I have to plug in the flash-drive every time I play the game and will I see an update box?
     
  14. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,112
    Likes Received:
    3,307
    Location:
    Yorkshire, England
    Yes, if you dont want to plug the flash drive in every time you will have to inject it in to the hard drive.

    And no you will never see it asking you to update as you already have the update.
     
  15. SaugeenDrag

    SaugeenDrag Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    So I should copy my profiles over to the flashdrive also, since I can't plug in the hard-drive?
     
  16. cchap07

    cchap07 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi, whenever I try to use xtaf i get an error:

    The application was unable to start correctly (0xc000007b). Click OK to close the application.

    I am running windows 7 x64 and have no idea how to fix this error. Already tried re-downloading the program and using a different source but always the same error. Any help would be appreciated.

     
  17. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,854
    Likes Received:
    1,281
    Location:
    The Matrix
    it works for me on windows 7 64 bit.try using modio or xport 360 these programs can open usb drives formatted by xbox 360
     
  18. Contress

    Contress New Member

    Joined:
    Feb 2, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Can I do this if I have the last dashboard update?
     
  19. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,854
    Likes Received:
    1,281
    Location:
    The Matrix
    yes.
     
  20. xSiL3NT

    xSiL3NT New Member

    Joined:
    Mar 20, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Ok so i inject the TU and put it in my xbox and load the game and use the usb but it doesn't show it and also when it takes me back to dashboard it says i need a system update. If you can help me msg my gamertag (360) xSiL3NTKiLLa141
     

Share This Page