Easily update your Jtagged or RGH Xbox 360 to Kernel / Dashboard 14699 with XeBuild

Discussion in 'Xbox 360 Guides' started by InsaneNutter, Dec 31, 2011.

  1. cncc

    cncc Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    same happening ..... xbox logo freeze ,i can press guide button but its glitchy and buggy

    the weird thing is the nanddump.bin and upfash.bin is the same size 16.896 kb

    i forget to say i have xell-reloaded

    here is some pictures

    [​IMG]

    [​IMG]


    this is the nanddumped file
    http://www.2shared.com/file/KWSNAvgw/orig_nand.html

    cpukey gonna send you pm
    is the alphabets small or capital matters ?
     
    Last edited: Sep 27, 2012
  2. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,241
    Likes Received:
    3,338
    Location:
    Yorkshire, England
    Enter http://192.168.1.99 (or what ever ip address shows when you boot Xell) in to your web browser.

    You should be able to download a RAW dump of your nand, do that.

    Now try use this raw dump of the nand as the source for building your new image, hopefully all the bad blocks should be able to be detected and remapped when creating your new image.

    I'm not really 100% with bad blocks as its not something ive ever had an issue with, i believe that is likely the cause of your problem however.
     
    cncc likes this.
  3. cncc

    cncc Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    thanks im able to go xell page and here is the download raw flash file

    flashdmp.bin download - 2shared

    could you please moded for me ? i dont want to mess it again :/
     
  4. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,241
    Likes Received:
    3,338
    Location:
    Yorkshire, England
    I have built you an image from your flashdmp.bin, use at your own risk

    Download, unzip, and flash with Xell: http://insanenutter.com/content/updflash-cncc.zip

    Also remember you must unplug your console for two minutes after flashing the nand.

    Hopefully that will work.
     
    cncc likes this.
  5. cncc

    cncc Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    gonna test it now
     
  6. cncc

    cncc Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    WHAT!!!!

    that is unbelivable its working?!!!!!!!

    wow i dont know what exactly you did ?!??? even i see 2 bad block but its working !!!!

    anyway i dont want to mess it now

    could you please tell me can i put hdd now or turn off now ?

    big thanks to you :)

    im waiting for reply
     
  7. cncc

    cncc Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    [​IMG]

    can i turn off now ?? im just sick of my first failed update i dont want to mess or do something stupid
     
  8. cncc

    cncc Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    oh man i just cant believe it big thanks and sorry for all this trouble
    ------------
    just now there is one problem its avatar not working ,this time im totally afraid of doing something wrong again then i brick my jtag :/

    im gonna read avatar fix now

    -------after reading there is a problem my dashboard now is 15574 not 14699 i dont know if it works or not
     
  9. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,241
    Likes Received:
    3,338
    Location:
    Yorkshire, England
    I'm glad its working, that's great news!

    All i did was build an image from your raw nand dump, this will have contained info on all the bad blocks on your nand (bad blocks are normal) Xebuild will try and remap them, which it appears to have successfully done.

    Yes you can turn the console off / put your hard drive back in the console.

    To restore your avatars / kinect data you have to use the official system update, the 15574 update can be found here: https://digiex.net/downloads/downlo...60-dashboard-update-2-0-15574-0-download.html

    Something to note is i included Dashlaunch in your nand, so it should pickup your existing configuration file on your hard drive if you had one. If so you you might need to rename the system update folder to $$SystemUpdate from $SystemUpdate, that way dashlaunch should allow you to run the system update which will only restore the avatar / kinect data on your console. It will only do this as you are already on 15574, so be sure you are otherwise you will break your Jtag.
     
    cncc likes this.
  10. cncc

    cncc Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    got it , i ll let you know if it works big thanks pro jtag user :)
     
  11. cncc

    cncc Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    finally downloaded

    i copied the $$systemupdate to my external hdd fat32 then pluged to xbox then turn power on nothing happen ? its suppose give me a message about update
     
  12. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,241
    Likes Received:
    3,338
    Location:
    Yorkshire, England
    Try renaming it to $$ystemupdate it may be that off the top of my head.
     
    cncc likes this.
  13. cncc

    cncc Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    ok i ll do it and let you know
     
  14. slimwadey

    slimwadey Addict

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    260
    Likes Received:
    18
    Location:
    SE London
    As long as your Dashlaunch is configured to accept the $$ysytemupdate it should be ok . i did this last night and all is well
     
    cncc likes this.
  15. vegatooth

    vegatooth Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    good day... dis was the "VERY EASY TO UNDERSTAND" TUTS I'VE ever READ for the first time about updating dashboard... THANKS TO YOU... It gives me COURAGE TO TRY TO UPDATE MY 2 pcs 13599 Jasper... and I think I should try tomorrow... waheheheheh.... few questions though,
    1. will this tuts applicable also LATEST DASHBOARD VERSION like 15574????
    2. about the 1blkey, should I just copy 1blkey FILE in exBuild_1.00_f1 to exBuild_1.00_f1--14699 folder?
    3. about the cpu key, should I paste the numbers to NOTEPAD and copy it to exBuild_1.00_f1--14699 folder also?
     
  16. cncc

    cncc Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    just last problem i got another prompt for update kinect after restart my first update is it ok to press yes ? (i just afraid of bricking my jtag ) right now i press cancel
     
  17. cncc

    cncc Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    i would like to help but dont take my words 100%

    1.yes
    2.no there is a folder on mydata you should see cpukey file which you have to type your cpukey
     
    vegatooth likes this.
  18. vegatooth

    vegatooth Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    thanks for the repz... but forgive me still not sure??
    "Now in the xeBuild_1.00_f1 folder, open the 1blkey.txt and paste the correct 1blkey in there. The correct key is:DD88AD0C9ED669E7B56794FB68563EFA".. does this mean that I just have to CHANGE THE NUMBERS IN THAT NOTEPAD and NO NEED TO MOVE OR COPY TO OTHER FOLDER??? same goes to cpu key.

     
  19. vegatooth

    vegatooth Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    will this work in WIN 7 OS????

    and one more thing, can I use THE CORRECT 1blkey KEY to all my jtag unit???
     
  20. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,241
    Likes Received:
    3,338
    Location:
    Yorkshire, England
    Yes, thats to update the firmware on your Kinect its safe.
     
    cncc likes this.

Share This Page