Hack a 250gb, 320gb or 500gb Sata harddrive to work in the Xbox 360 and Xbox 360 Slim

Discussion in 'Xbox 360 Guides' started by InsaneNutter, Dec 8, 2009.

  1. jrh10

    jrh10 Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    nope its shows up in window xp. 2002 computer
     
  2. petemurray

    petemurray New Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    california
    seagate hard drive 250GIG

    I was wondering if this will work for this hard drive its a 250 gig seagate hard drive.
     
  3. darktype

    darktype New Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    As far as I know, HDD hacker only works with Western Digital Drives.

    I had a quick question, I heard that using Xplorer can corrupt some game saves or dlc. Would using the method exactly as described in this tutorial cause this?
     
  4. slikvik

    slikvik New Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Flashed Hdd. Do I Need To Transfer Contents From Old Drive?, Can I just re-download?

    Hi,

    I'm thinking of hacking a 120Gb drive to replace my 20Gb.

    It appears that doing the transfer of partitions seems to be the more troublsome part so can't I just format the new drive on the 360, recover Gamertag, transfer my gamesaves on to a Memory Unit then on to the new drive, and finally download all my content again?

    What problems will I have with backwards compat and codec update?

    Will my DLC still work without being signed in? I assume it will as its still the same 360.
     
  5. enemiesoftheregime

    enemiesoftheregime New Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Someone please help!!! 250gb

    I purchased a 250Gb harddrive. and I got ahead of my self. I used the Xplorer360 and made a image of the 20gb and I restored it to the 250Gb Now my xbox will not see the 250Gb. I later found out it need to be flashed. So I followed this tutoriul and It says the Serial doesnt match. Instead of the WDC2500BEVT. its shows that the drive is now the darn 20gb serial. CAn someone make a image of the 250Gb for me please?:'(
     
  6. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,199
    Likes Received:
    3,330
    Location:
    Yorkshire, England
    The only game that has given people any trouble appears to be Forza 3, however people have found various solutions to that which have been posted.
    All my saves work perfectly after transferring them across with Xplorer 360.



    Yes everything will still work, you will just not be able to play backwards compatible games on your Xbox 360. I believe when you connect to live again it will re download the avatars for you.

    Its really not that hard though, just spend 10 mins reading this guide and you will be sorted, no point in doing half a job :)

    Can you still say yes to flash the drive anyway? if so just flash it and you should be good to go. Your computer should think its an hitatchi drive if all goes well.
     
  7. darktype

    darktype New Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Woo! Thanks for the tutorial, easily the best one I've read. I've got my 250gb hard drive in now and it is amazing. In the process of installing my games to the HD, haha.

    Xplorer360 gave me some problems, but I went and did each folder in "Contents" manually and that seemed to work. Here's to hoping Microsoft doesn't ban these like they did with the Datel Memory Cards...

    Edit: FYI...

    Xplorer360 will also corrupt Rock Band 2 and Viva Pinata game saves. There may be others as well, but these are all I've run into.
     
  8. tomolac

    tomolac New Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    a few questions about the VelociRaptor Series if I may?
    I take it that either through the firmware or xbox hardware that its read-write speed is limited so would there be any advantage to its increased speed?
    and equally there's no 250gb VelociRaptor, only 150 and 300gb and I take it the xbox wouldn't take either, so does the firmware limit its size?
     
  9. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,199
    Likes Received:
    3,330
    Location:
    Yorkshire, England
    Thanks, might have to add a little FAQ about saves that have problems been transfered like that.

    Apparently there is almost no difference in load times between a 5200rpm and 7200rpm drive on the 360 from what i have read, so the faster drive would offer you no real benefit.

    You could use a 300gig drive and hack it with the 250gb security sector, you would only be able to use 250gigs of space though.
     
  10. tomolac

    tomolac New Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    kk thanks
     
  11. sWeZapper

    sWeZapper New Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Long thread but very helpful!

    THANKS ALOT Mate!
    :D
     
  12. TZoZ

    TZoZ New Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Thanks, amazing tutor! Xvid codec is still working, all functions working without problems, except two little bug:
    XBox 1 games can't working for me after part2 backup, but i solved this simply downloaded and installed the original xbox compatibilty update from cd. No more problem with this.
    I must have to update avatars because all of them went to grey.
     
  13. Neomorph

    Neomorph New Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Thanks for the tutorial... managed to do it after a few hiccups (the AHCI bit).

    I can confirm that Mass Effect 2 reports as corrupted too... shame as I was 12 hours into that game heh.

    Oh well, at least I won't have to keep deleting games I'm currently playing off the hard drive now.
     
  14. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,199
    Likes Received:
    3,330
    Location:
    Yorkshire, England
    Try this: https://digiex.net/computing-sectio...-250gb-sata-drive-work-360-a-2.html#post22824 others have confirmed it works fine for Forza, will probably work with other games too.

    I have updated the first post with the tools DrDrrae talks about.

    Good luck.
     
  15. masterkiller

    masterkiller New Member

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0

    I have the same problem as above. Could anyone tell me how to fix this?

    Thanks!
     
  16. xboxsterling

    xboxsterling New Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    500gb hd

    Do you have a tutorial for a 500gb hd???(Y)
     
  17. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,199
    Likes Received:
    3,330
    Location:
    Yorkshire, England
    Most likely its to do with AHCI or an unsupported chipset, i presume you have read the various options you might need to turn off in your bios?

    Laptop / pre built PC's Bios options can be very restrictive when it comes to options

    Its not possible unless Microsoft ever release an official 500gb drive.

    If you have an older jtag hacked console you can use any size drive you want without hacking, but for a legit 360 you can only use 20gb, 60gb, 120gb or 250gb drives at the moment.
     
  18. Hoffman

    Hoffman Addict

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    279
    Likes Received:
    366
  19. Phill 2008

    Phill 2008 New Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Xbox 360 hdd upgrade

    Hi ya there can Xbox live see you have a none lagit hdd as the s/n is not one of there's and have you made it past the ban thanks for all your help in advance. Phillip.:P
     
  20. Dark Scyth

    Dark Scyth Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    2,592
    Likes Received:
    458
    From what I know at the moment, no one has even been banned from having a modded Hard Drive. Though that isn't saying its not possible for them to make an update in the future to ban these, though the chances are slim.
     

Share This Page