Hack a 250gb, 320gb or 500gb Sata harddrive to work in the Xbox 360 and Xbox 360 Slim

Discussion in 'Xbox 360 Guides' started by InsaneNutter, Dec 8, 2009.

  1. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix
    im not sure why your having a problem still?
     
  2. IrishxInsanity

    IrishxInsanity Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Does it matter what version of windows is installed? Or perhaps how old the computer is?

    All three of the laptops I used are fairly new. Not sure if they may have different security measures?
     
  3. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,646
    Likes Received:
    3,484
    Location:
    Yorkshire, England
    Laptops are not the best, a lot of Bios's are locked down and you can not configure what needs to be changed to allow Hddhackr to work.

    Do you not have access to an old desktop PC?
     
  4. IrishxInsanity

    IrishxInsanity Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Yeah I figured that may be the problem.
    I do have a "Dell Optiplex GX150 SD Desktop PIII Computer" though I do not believe I'm able to hook up the harddrive I want to hack to it. Or perhaps I'm just not sure how it works.

    Any advice you could give me, perhaps?
     
  5. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix
  6. InsaneNutter

    InsaneNutter Resident Nutter Staff Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    11,646
    Likes Received:
    3,484
    Location:
    Yorkshire, England
    Rick likes this.
  7. Dark Scyth

    Dark Scyth Moderator

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    2,594
    Likes Received:
    459
    Sweet, I can use it to flash my drive and a hard drive. Never knew that. :P
     
  8. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix
  9. TacticalTimbo

    TacticalTimbo New Member

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I think I understand all of your guide, apart from the backing up your data bit (partition 3 bit). I reread that part several times but could understand what I was meant to do...could you help?
     
  10. Paco

    Paco New Member

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Nice guide

    Thanks for this guide, I just "upgraded" my slim 250gb to 320gb using a WD 500gb bpvt for future releases and also I bought a slim hdd case than looks identical than my original. I used a gateway NV59 laptop with win7 64bits. Like a few people, I had the "hddss.bin is not present" problem message but I fixed following the codealpha (thanx) suggestion posted in page 6. Everything is running flawslessly.
     
  11. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix
    partition 3 is where all your gamesaves,dlc,profiles are
     
  12. chibit89

    chibit89 New Member

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Will I be able to play original xbox games if I do this mod?

    Sorry if it's a silly question, just want to clarify prior to making this purchase.
     
  13. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix
  14. henrycorps

    henrycorps New Member

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, Brazil
    Hey, guys!

    First of all, thanks for the tutorial. The 320Gb HD is working perfectly well.

    I'm having only one small problem: When I use Xplorer360 to Backup my saved games, DLC, etc, it shows nothing on Partition 3. I did the Partition 2 backup, no problems, but partition 2 is the only one with some kind of contents.... I read and re-read many times the tutorial, and found nothing for this kind of situation. I am running Xplorer360 as administrator, and the BIOS shows both my HDDs (the main one and the Xbox one).

    Any thoughts?

    Thanks!
     
  15. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix
    xplorer360 is for 20gb hard drives and the partition 2 install
    (xplorer360 has many versions for each drive)
    xplorer360 320gb version is only for 320gb drives
     
    henrycorps likes this.
  16. henrycorps

    henrycorps New Member

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, Brazil
    Got it... My HD is 60Gb, so I found the right version of Xplorer360, and got the partition 3 files.... Thanks for the help!
     
  17. Beemerman

    Beemerman New Member

    Joined:
    Oct 29, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    have a question not exactly what im doing wrong or what im not doing at all but i've tried both formats for the thumb drive reinstalled the files just to make sure they were the right ones and disabled AHCI and switched it to ATA and i still get the message ''file HDDSS.BIN is not present'' its a 320GB WD Scorpion Blue Series WD3200BEVT please help very much appreciated thank you!
     
  18. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix
    from other posts some people say change the filename from
    Code:
    hddss.bin
    to
    Code:
    hddss
    and then it should work
     
  19. Beemerman

    Beemerman New Member

    Joined:
    Oct 29, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Alright cool I'll try it tomorrow and post the results thanks bro
     
  20. xfx295

    xfx295 New Member

    Joined:
    Oct 29, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi.
    I have a 160GB BEVT drive. I want to format it with hddhackr. Is any way to format it full? I mean I want to have 160GB on my xbox, can I do that? Or I have to use the 120GB bin file.
    Thanks in advance!
     

Share This Page