Hack a 250gb, 320gb or 500gb Sata harddrive to work in the Xbox 360 and Xbox 360 Slim

Discussion in 'Xbox 360 Guides' started by InsaneNutter, Dec 8, 2009.

  1. akomer

    akomer Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    yes i did....
     
  2. akomer

    akomer Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    im using 1.3 version of hddhackr and what would i type into the command prompt to quick format it
     
  3. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix
    if your using one of these drives,undo the drive then use the other version.
    and for the formatting,you can do the in windows(only if you undo the drive)
     
  4. akomer

    akomer Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    its asking me to select a "volume" before i can format the disk, what should i do
     
  5. akomer

    akomer Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    ok, i formatted the harddrive allocated all the space to the first volume and then i quick formatted it but now its not showing up in the hddhackr list...but it shows up when i boot up windows
     
  6. confucious

    confucious New Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    akomer, i seem to be having the same problem as you. managed to flash my 250gb bevs wd drive to appear as a hitachi, hddhackr said flash was successful and ready to use in xbox, created partitions, everything seems to go fine. however my xbox slim wont recognize drive at all, and older xbox sees it gives option to format, but after format still says need to format. tried viewing using xplorer360 but it says not fatx drives connected. tried flashing drive back to normal, formatting and reflashing for xbox, but still no luck. ready to give up at this point!
     
  7. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix
    which hddhackr did you use?
     
  8. confucious

    confucious New Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    newest(i think) 1.3
     
  9. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix
    undo your drive with 1.3
    download version 1.25,replace hddhackr 1.3 with 1.25 & rename your undo.bin file to undo.old
    flash your drive with version 1.25
     
  10. akomer

    akomer Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    now my drive doesnt even show up on the ATA device list in either versions.....cant i just mail both my drives to someone and have them do it so it works.....this is becoming more of a hassle then wat the tutorial looked like
     
  11. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix
    reply to my pm i sent you earlier
     
  12. sodapop42

    sodapop42 New Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I just bought the WD2500BJKT drive off e-bay, it was already flashed, put it on my 360, worked fine, installed Skyrim, was playing, game froze and got the E-68 error, now the 360 sees the drive, but it says its not formatted, try the format thru the 360, nothing. I dont have the undo.bin for the drive, emailed the seller, and he doesnt have it either. I did hook the drive up to my computer and ran hddhackr, it sees it with the hack, a Hitachi, wont let me re flash it.


    What are my options?
     
  13. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix
    Use version 1.3 and use the create partitions option,that's the only thing you really could do without a undo.bin.
    Hook it back up to the 360 to see if you can format it or use it.
     
  14. sodapop42

    sodapop42 New Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ok, got it hook up to my PC, ran 1.3, ran create partitions option, it did its thing, finished, now its stuck with the green word marker.
    Is it supposed to do that? and is safe to turn the computer off and unplug the drive from the PC?

    Thanks for your help BTW
     
  15. akomer

    akomer Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    ok, i think i sent you a pm
     
  16. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix
    yes
     
  17. Konraden

    Konraden New Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I'm glad to see this thread is constantly monitored. A few years ago, in 2009, I bought a 250GB WD and modded my Xbox to work. It's been beautiful ever since. Recently, I got my hands on a WD Black 160GB. Using HDDHackr 1.30, I got the firmware flash to work for the 120GB drive. However, trying to use Xplorer360 Extreme doesn't seem to work. I copied the original data from the original 20GB hard drive without a problem, but I can't seem to get data back to the new 160 (120GB) drive. Anyone have suggestions?

    The drive is for my brother, who, as I'm sitting here now, is running through all of his Xbox Updates. Understandably, he'd like to get all of his game-saves and DLC back onto his new hard-drive. I greatly appreciate any help. And, would a transfer kit be worth purchasing if it'll make all of this that much easier?
     
  18. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix
    did you use the xplorer360 120gb version?
    each drive size has a version for it
     
  19. Konraden

    Konraden New Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I didn't think of that, and I also didn't see a link for the 120GB version, so I incorrectly assumed it worked with all of them. The forum won't let me post links at the moment, so I'd appreciate it if you could point me in the right direction.

    I'll have to wait until the bro is off his xbox tomorrow after work, but it seems like that would be the sensible solution to the obvious problem.
     
  20. Rick

    Rick Moderator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2,853
    Likes Received:
    1,283
    Location:
    The Matrix

Share This Page